TRANSPORT

Een kostbare lading verdient een betrouwbare partner.

TRANSPORT


Een kostbare lading verdient een betrouwbare partner, daar hoeven wij u niet van te overtuigen. Met een flexibel wagenpark en goed opgeleide chauffeurs kunnen wij bijna elke logistieke uitdaging aan. Wij kunnen ook u in vervoering brengen. Want met DTM Transport mag u rekenen op een waardevolle partner voor alle facetten van uw vervoersbeleid waar veiligheid en eco voorop staan.

Aarzel niet om ons te contacteren via mail of op het makkelijke telefoonnummer 03 321 66 66

U kan bij ons terecht voor:

VEILIGHEID & ECO


Eco Driving
Alle DTM vrachtwagenchauffeurs worden opgeleid in het ecologisch rijden. Hiervoor werd een samenwerking aangegaan met Garage Kant. Zowel een uitgebreid theoretische opleiding maar tevens een praktijk gedeelte moet alle chauffeurs bewust maken van de ‘groene gedachte’. Het “eco drive” principe heeft niet enkel als doel een lager verbruik te realiseren, maar tevens de veiligheid te verhogen en de Co² uitstoot drastisch te verlagen! In deze optiek worden alle DTM vrachtwagens ook uitgerust met de IShift automatische transmissie, welke een positieve invloed heeft op zowel verbruik en Co² uitstoot.
Veiligheid
De transportsector heeft spijtig genoeg nog steeds te kampen met een negatief imagoprobleem op het gebied van veiligheid. DTM stelt alles in het werk om hier verandering in te brengen. Zo worden onze vrachtwagens steeds uitgerust met een "dode hoek camera" om het overzicht rond het voertuig te vergroten. Onze chauffeurs worden ook goed geïnformeerd over het gebruik en afstellen van alle zijspiegels en hebben allen ook een opleiding ADR (gevaarlijke goederen) achter de rug. Door deze, en andere maatregelen, trachten wij de veiligheid van zowel onze chauffeur, maar ook die van andere weggebruikers te garanderen.
Werkplaats
In de eigen werkplaats worden de vrachtwagens voorzien van de beste zorgen door onze mechaniekers. Hierdoor garanderen wij onze klanten een belangrijke continuïteit en zekerheid. Vanwege de regelmatige onderhoudsbeurten zorgen we ook dat alle materiaal steeds veilig de weg op kan!
Euro 6
DTM heeft ervoor gekozen om sinds 2008 reeds te voldoen aan de Euro 5 en vanaf 2014 aan de Euro 6-emissienormen, dit om als milieubewuste onderneming ons steentje bij te dragen. Verschillende nieuwe geleverde Volvo vrachtwagens voldoen al aan deze Euro 6 norm.

Om te kunnen voldoen aan de nieuwe emissienormen die in Europa worden geïntroduceerd, zijn nieuwe technieken voor dieselmotoren, verbrandingsprocessen en nabehandelingstechnieken vereist.

Volvo loopt voorop in de ontwikkeling van technieken om de hoeveelheid schadelijke uitlaatgassen te verminderen. Er werd gekozen voor een tweeledige oplossing om aan de Euro 4/5-emissienormen te kunnen voldoen: dieselmotoren met een nog efficiëntere verbranding in combinatie met nabehandeling van uitlaatgassen door middel van het additief AdBlue en SCR (selectieve katalytische reductie).

De nieuwe Euronormen voor uitlaatgasreductie stellen strenge eisen aan alle voertuigfabrikanten. Tussen de emissievereisten voor een Euro 3- en Euro 4-motor bestaan aanzienlijke verschillen. De uitstoot van stikstoffen (NOx) moet worden teruggebracht van 5 tot 3,5 g/kWh; een verlaging van 30%. De deeltjesuitstoot (PM) moet worden teruggebracht van 0,1 tot 0,02 g/kWh. Dit komt overeen met een verlagingspercentage van maar liefst 80%.

Het onderstaande diagram toont de drastische daling van stikstofdioxiden (NOx) en roetdeeltjes (PM) die nodig is om te voldoen aan de Euro 4- en met name de Euro 5-wetgeving:

WAGENPARK


Carwash:
Als wij uw goederen bij uw klant of partner afleveren mag u er zeker van zijn dat wij uw goede imago alle eer zullen aandoen. Dit niet enkel door u van een professionele chauffeur te voorzien, maar tevens door een mooie en vooral propere vrachtwagen. Aangezien wij beschikken over een eigen carwash worden onze vrachtwagens op regelmatige basis grondig gereinigd.
Dynafleet:
Onze nieuwe voertuigen worden opgevolgd met het Dynafleet track & trace systeem van Volvo. Deze technologie geeft ons een "real time" overzicht van de ganse vloot. Niet alleen kunnen we hiermee de exacte locatie van de voertuigen opvragen, maar ook gegevens van verbruik van het voertuig of rij -en rusttijden van onze chauffeurs.